Składniki:
Masa serowa:
50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku )
3 małe jajka
pół szklanki cukru
pół szklanki śmietanki kremówki 30 %
2 kopiaste łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku
2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
Dodatkowo:
20 sztuk okrągłych biszkoptów
Wykonanie:
1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy kajmak i ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić.
2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno każdej wkładamy po jednym biszkopcie i zalewamy masą serową.
3. Pieczenie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 20 sztuk mini-serniczków.
Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.
Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.
ależ one musza być pyszne
OdpowiedzUsuńSą pyszne i to bardzo :)
UsuńSerniczka nigdy nie odmówimy a takiego słodkiego maleństwa już na pewno nie :D <3
OdpowiedzUsuńZapraszam, poczęstuję :)
UsuńPyszne :-) Lubie takie mini serniczki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWpraszam się na takie serniczki :)
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie :)
Usuńczy te budynie wsypujemy suche bez mleka czy zmieszane z mlekiem?
OdpowiedzUsuńWsypujemy suche, jest napisane w wykonaniu masy serowej.
UsuńPyszne do kubka mleka jak i do filizanki kawki 💛
OdpowiedzUsuńDokładnie tak Małgosiu :)
Usuń