czwartek, 17 listopada 2016

Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i jajka.

Jest to sałatka, którą możemy wykonać bardzo szybko. Będzie pysznym dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską. Z przepisu wychodzi duża porcja sałatki. Polecam przepis. Zapraszam:)




Składniki:
1 niewielka kapusta pekińska
1 jajko ugotowane na twardo
1 marchewka
sól i pieprz do smaku
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
musztarda do smaku

Wykonanie:

1. Kapustę pekińską drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i osuszamy. ugotowane na twardo jajko obieramy ze skorupki.

2. Następnie jajko i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.

4. Gotową sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki ,,przegryzły się''. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania.

5.  Smacznego.

4 komentarze: