sobota, 16 kwietnia 2016

Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.

Taką sałatkę często podaję do drugiego dania. Robi się ją bardzo szybko i jest smaczna i tania w przygotowaniu. Zapraszam:)





Składniki:

1 zielona sałata
1 ogórek zielony
pół pęczka rzodkiewek
pół pęczka szczypiorku
sól do smaku
szczypta cukru
sok z cytryny do smaku
3 łyżki śmietany 12 %
3 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie:

1. Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy.

2. Ogórek obieramy i razem z rzodkiewką kroimy w półplasterki.

3. Sałatę rwiemy na małe kawałki.

4. Szczypiorek drobno siekamy.

5. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny.

6. Sałatka jest gotowa do podania.

7. Smacznego.

3 komentarze: