Wiosną coraz częściej sięgamy po sezonowe i pachnące warzywa. Ta sałatka
jest pyszna i bardzo szybka w wykonaniu. Może być na przekąskę
lub jako dodatek do drugiego dania. Zapraszam:)
Składniki:
1 zielona sałata
1 zielony ogórek
1 pęczek rzodkiewek
2 małe pomidory
1 puszka kukurydzy
ulubiony sos sałatkowy
Wykonanie:
1.Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy.
2. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Ogórek obieramy i kroimy w półplasterki.
Pomidory kroimy w ćwiartki. Sałatę rwiemy na małe kawałki.
3. Kukurydzę dokładnie osączamy z zalewy.
4. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
5. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatka jest gotowa do podania
6. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz