poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Wiosenna sałatka.

Wiosną coraz częściej sięgamy po sezonowe i pachnące warzywa. Ta sałatka jest pyszna i bardzo szybka w wykonaniu. Może być na przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania. Zapraszam:)




Składniki:

1 zielona sałata
1 zielony ogórek
1 pęczek rzodkiewek
2 małe pomidory
1 puszka kukurydzy
ulubiony sos sałatkowy

Wykonanie:

1.Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy.

2. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Ogórek obieramy i kroimy w półplasterki. Pomidory kroimy w ćwiartki. Sałatę rwiemy na małe kawałki.

3. Kukurydzę dokładnie osączamy z zalewy.

4. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

5. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatka jest gotowa do podania

6. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz