środa, 6 kwietnia 2016

Pasta z jajek i szczypiorku.

Bardzo pyszna pasta, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i chrzanu. Pachnąca szczypiorkiem. Robi się ją dość szybko. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Idealna na śniadanie lub kolację. Pastę przyprawiłam czubrycą zieloną od RAFEX .Zapraszam:)

 


Składniki:

4 jajka
pół pęczka szczypiorku
musztarda do smaku
chrzan tarty do smaku
sól do smaku
2 łyżki majonezu
czubryca zielona do smaku

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy.

3. Jajka mieszamy z majonezem i szczypiorkiem, chrzanem i musztardą według uznania. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i czubrycą.

4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

5. Smacznego.

5 komentarzy: