czwartek, 24 marca 2016

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą.

Pyszne i bardzo delikatne w smaku faszerowane jajeczka. Wykonanie ich nie zajmuje zbyt dużo czasu. Możemy przygotować je na Wielkanocny stół. Nadzienie z sałaty i rzeżuchy ma bardzo ciekawy smak. Do przyprawienia farszu użyłam białego pieprzu mielonego od SKWORCU . Zapraszam.:)




Składniki:
4 jajka
4 duże liście zielonej sałaty
rzeżucha według uznania
1 płaska łyżka majonezu
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.

2.  Sałatę i rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.

3. Żółtka, majonez, sałatę i rzeżuchę miksujemy blenderem na gładką masę, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

4. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy rzeżuchą. Podajemy.

5. Smacznego.

6 komentarzy:

  1. Rzeżuchy nie lubię, ale kto wie...może tak przyprawioną i z jajeczkiem bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tej wersji są bardzo smaczne, a rzeżuchy można dać minimalnie:)

      Usuń
  2. Tak faszerowanych jeszcze nie jadłam! Fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne jajeczka z rzeżuchą to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń