czwartek, 3 marca 2016

Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym.

Takie jajka możemy przygotować na przekąskę, śniadanie lub kolację. Robi się je bardzo szybko. Smakują ze świeżym pieczywem. Zapraszam:)




Składniki:
6 jajek
pół puszki zielonego groszku
2 rzodkiewki
3 łyżki majonezu
chrzan tarty
pieprz mielony według uznania

Wykonanie:
1. Jajka gotujmy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy je na pół.
2. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
3. Majonez mieszamy z chrzanem, groszkiem i rzodkiewką, oprószamy pieprzem i mieszamy.
4. Na dużym talerzu układamy jajka i polewamy je sosem. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.
5. Smacznego.

2 komentarze:

  1. Jajka uwielbiam pod każdą postacią, a w takim sosie to paluszki lizać ;)

    OdpowiedzUsuń