czwartek, 31 marca 2016

Grzanki z tuńczykiem.

Tak przygotowane grzanki są niezwykle pyszne i chrupiące. Możemy je przygotować na przekąskę, śniadanie lub kolację. Tanie i bardzo szybkie w wykonaniu. Będą super rozwiązaniem gdy nie mamy pomysłu co przygotować gdy znudzą się nam kanapki. Zapraszam:)


 

Składniki:

2 bułki lub jedna bagietka
1 puszka tuńczyka w oliwie
10 dag sera żółtego
trochę masła
ketchup

Wykonanie:

1. Bułki lub bagietkę kroimy w cienkie kromki. Następnie każdą kromkę smarujemy bardzo cieniutko masłem. Posmarowaną stroną masłem układamy na blasze.

2. Tuńczyka dokładnie odsączmy z zalewy i nakładamy na pokrojone kromki.

3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy grzanki.

4. Grzanki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut, aż będą chrupiące.

5. Podajemy udekorowane ulubionym ketchupem.

6. Smacznego.

4 komentarze: