środa, 19 sierpnia 2015

Panierowany i smażony ser camembert.

Taki ser możemy przygotować na przekąskę,kolację lub śniadanie.Możemy podać z ulubioną sałatką.Idealny dla wielbicieli sera.Zapraszam.




Składniki:
 3 krążki sera camembert ( ja użyłam naturalny,po 75 g każdy )
1 jajko
bułka tarta ( kilka łyżek )
olej do smażenia
pieprz czarny mielony

Wykonanie:
1. Jajko roztrzepujemy z pieprzem mielonym do smaku.
2. Ser panierujemy w roztrzepanym jajku,a następnie w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy olej,smażymy na nim panierowane krążki sera po kilka minut z każdej strony.
4. Usmażony ser osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz