Potrzebujemy:
Na ciasto:
2 szklanki mąki tortowej
2 żółtka
20 dag masła lub margaryny
pół szklanki cukru pudru
Na nadzienie:
1 słoiczek dżemu wiśniowego
20 dag masy krówkowej kajmak Helio
10 dag polewy i dekoracji białej Helio
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
Wykonanie pysznych babeczek:
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce przez około pół godziny.
2. Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną i wylepiamy nim foremki do pieczenia babeczek. Nakłuwamy widelcem.
3. Układamy na blasze.
4. Pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Upieczone wyjmujemy z foremek i studzimy.
5. Do każdej kruchej babeczki nakładamy po porcji dżemu i kajmaku. Polewę roztapiamy i dekorujemy babeczki. Odstawiamy do zastygnięcia polewy.
6. Gotowe babeczki podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 34 babeczki.
A tutaj produkty, które otrzymałam od Helio do upieczenia tych pysznech babeczek:
chętnie bym porwała taką babeczkę
OdpowiedzUsuńCzęstuję :)
UsuńPyszne są takie babeczki.
OdpowiedzUsuńI to bardzo pyszne :)
Usuń