Składniki:
4 duże pomidory
1 kulka sera mozzarella (125 g )
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
kilka liści zielonej sałaty
kilka rzodkiewek
1 ogórek gruntowy
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
szczypiorek według uznania
Wykonanie:
1. Pomidory myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środek. Środek dokładnie osuszamy.
2. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, siekamy drobno. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy. Sałatę płuczemy i osuszamy, następnie rwiemy na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki kroimy w małą kostkę. Ser mozzarella również kroimy w małą kostkę.
3. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomidory. Całość posypujemy szczypiorkiem.
4. Podajemy i smacznego życzę.
Bez wątpienia musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne :)
UsuńAle super wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń