piątek, 4 maja 2018

Maślane, ucierane ciasteczka.

Bardzo polecam te ciasteczka, są proste i szybkie w wykonaniu i dodam, że nawet niedrogie. Idealne do pochrupania i takie maślane. Można przygotować je na podwieczorek czy na piknik, można zabrać je ze sobą do szkoły lub pracy. Upieczcie koniecznie, udadzą się na pewno. Zapraszam :)





 Produkty mleczne-Bez nich trudno wyobrazić sobie domową kuchnię. Nie wszyscy mogą się jednak cieszyć ich naturalnym smakiem ze względu na nietolerancję laktozy. Ale i na to jest sposób! MLEKOVITA wyszła naprzeciw potrzebom żywieniowym takich osób i przygotowała całą linię wyrobów bez laktozy, dzięki którym zarówno codzienne posiłki, jak i świąteczne dania zyskują wyjątkowy smak.





Składniki:
2 jajka
pół szklanki cukru pudru
2 szklanki mąki tortowej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
20 dag masła bez laktozy

Wykonanie:

1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.

2. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy okrągłe ciasteczka.

3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25 minut.

4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy.

5. Smacznego życzę.

Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie blaszki ciasteczek.
Między ciasteczkami należy zachować odstępy ponieważ znacznie urosną.


Mlekovita - najlepsza na każdą porę dnia

6 komentarzy: