Bardzo polecam te ciasteczka, są proste i szybkie w wykonaniu i dodam, że nawet niedrogie. Idealne do pochrupania i takie maślane. Można przygotować je na podwieczorek czy na piknik, można zabrać je ze sobą do szkoły lub pracy. Upieczcie koniecznie, udadzą się na pewno. Zapraszam :)
Produkty mleczne-Bez nich trudno wyobrazić sobie domową kuchnię. Nie wszyscy mogą się
jednak cieszyć ich naturalnym smakiem ze względu na nietolerancję
laktozy. Ale i na to jest sposób! MLEKOVITA wyszła naprzeciw potrzebom
żywieniowym takich osób i przygotowała całą linię wyrobów bez laktozy,
dzięki którym zarówno codzienne posiłki, jak i świąteczne dania zyskują
wyjątkowy smak.
Składniki:
2 jajka
pół szklanki cukru pudru
2 szklanki mąki tortowej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
20 dag masła bez laktozy
Wykonanie:
1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.
2. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy okrągłe ciasteczka.
3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25 minut.
4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie blaszki ciasteczek.
Między ciasteczkami należy zachować odstępy ponieważ znacznie urosną.
jakie fajne te ciasteczka
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszne ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńBabcia mi takie piekła :) Dziękuję za przypomnienie ;)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :) I dodam, że babcia widziała co dobre :)
Usuń