sobota, 17 lutego 2024

Karmelizowane banany na maśle w wiórkach kokosowych

Dzisiaj mam dla Was pyszny pomysł na prosty i szybki w wykonaniu podwieczorek. Możemy go przygotować gdy mamy nadmiar bananów. Tak przygotowane banany są pyszne, słodkie i pachnące kokosem. Przygotujcie takie.






 

Potrzebujemy:

4 średnie banany

2 łyżki masła 82 % 

4 łyżki wiórek kokosowych

2 łyżki cukru

 


Wykonanie pysznych karmelizowanych bananów:


1. Banany obieramy ze skórki i przekrawamy wzdłuż. Na patelnie rozgrzewamy masło, wsypujemy cukier, układamy banany i posypujemy je wiórkami kokosowymi.

2. Następnie smażymy banany z obu stron do ładnego zrumienienia,

3. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.

 


Moje rady:

Porcja dla 2 osób.

Najlepiej wybrać dojrzałe banany.

Podajemy od razu po przygotowaniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz