piątek, 28 lipca 2017

Ziemniaczki z grilla podane z masełkiem, solą i koperkiem.

Lubicie ziemniaczki pieczone na grillu? Takie zawijane w folię aluminiową, podane z masełkiem, oprószone solą i świeżym aromatycznym koperkiem...mniam, nie ma lepszego jedzenia. Polecam, kto jeszcze nie jadł takich ziemniaczków to niech spróbuje. Najlepiej zjadać takie gorące z roztapiającym się na nich masłem. Ja swoje ziemniaczki przygotowałam na kolację i pysznie było, bo przecież na grillu nie musi być tylko mięso czy kiełbaski, prawda? Zapraszam na ziemniaczki :)






Składniki:

niewielkie ziemniaki ( dowolna ilość )
masło 82 %
koperek świeży według uznania
sól do smaku

Wykonanie:

1. Ziemniaki ( najlepiej średniej i jednakowej wielkości ) dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie każdy ziemniak zawijamy w folię aluminiową.

2. Następnie ziemniaki grilujemy często obracając na grillu aż będą miękkie, sprawdzamy wykałaczką czy są miękkie.

3. Gdy ziemniaczki będą miękkie rozwijamy z foli, rozcinamy w dłuż , oprószamy solą, koperkiem i nakładamy po porcji masła. Podajemy od razu gorące.

4. Smacznego życzę.

6 komentarzy: