sobota, 29 października 2016

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera mozzarella.

Jest to bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Może być jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Jest bardzo syta i pyszna. Z przepisu wychodzi 4 porcje. Polecam przepis. Zapraszam:)





Składniki:
1 niewielka kapusta pekińska
1 kulka sera mozzarella ( około 12 dag )
1 puszka kukurydzy
1 sos sałatkowy ( ulubiony )
3 łyżki zimnej wody
3 łyżki oleju

Wykonanie:

1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy ( ja kroiłam same zielone części, białe zgrubienia wyrzuciłam ). Kukurydzę i ser dokładnie odsączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę.

2. Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z olejem i wodą.

3. Następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka chwil, żeby składniki się przegryzły.

4. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania.

5. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz