sobota, 27 sierpnia 2016

Spaghetti z łososiem, kukurydzą, serem żółtym i natką pietruszki.

Czasami nie mamy pomysłu na obiad, polecam, więc oto takie szybkie, smaczne i tanie danie. Bardzo syte i aromatyczne za sprawą natki pietruszki i ziół. To danie przyprawiłam ziołami prowansalskimisuszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem od RAFEX . Zapraszam:)




Składniki:

20 dag makaronu spaghetti
1 puszka łososia w oleju w kawałkach ( około 20 dag )
pół puszki kukurydzy
20 sera żółtego
sól do smaku
zioła prowansalskie według uznania
pomidory suszone z bazylią i czosnkiem według uznania
1 łyżka oleju

Wykonanie:

1. Łososia i kukurydzę odsączamy na gęstym sicie. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno kroimy.

2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości. Gdy będzie miękki odcedzamy.

3. Gorący makaron nakładamy na talerze, następnie na każdą porcję makaronu nakładamy porcje łososia i kukurydzy, posypujemy serem żółtym, obficie natką pietruszki i ulubionymi suszonymi ziołami.

4. Danie podajemy od razu gorące po przygotowaniu.

5. Smacznego.

7 komentarzy: