niedziela, 1 listopada 2020

Ciasto czekoladowe z serkiem wiejskim a la brownies

To ciasto jest niskie, takie zakalcowate, ale zakalcem nie jest. Ciasto podobne do brownies. Wilgotne, czekoladowe, pyszne. Do przygotowania potrzebujemy jedną miskę, blender i blaszkę. Ciasto blendujemy, do blaszki i do pieczenia. kilka chwil przygotowania plus pieczenia. Polecam osobom, które lubią takie ciasta.




 

Potrzebujemy:

3 jajka

200 g serka wiejskiego

60 g cukru

1 cukier waniliowy

100 g mąki tortowej

17 g ciemnego kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wykonanie pysznego ciasta:

 

1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, następnie blenderem miksujemy na gładkie ciasto. 

2. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 20 cm x 25 cm.

3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.

4. Ciasto studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.


Moje rady:

Ciasto można pokroić na około 16 porcji.

6 komentarzy:

  1. Pysznie. Z serkiem wiejskim jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo oryginalny przepis! Dziękuję za inspirację :) A tak na marginesie- piękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Miło się czyta takie komentarze :)

      Usuń
  3. Ciekawa propozycja, brownie w takiej wersji jeszcze nie robiłam. Musze wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń