Pieczone jabłka podałam na pięknym talerzu AMBITION .

Potrzebujemy:
4 jabłka
pół słoiczka powidła śliwkowego
2 łyżki rodzynek
1 łyżka kakao
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Wykonanie pysznych jabłek:
1. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środek.
2. Powidło, kakao, cynamon i rodzynki przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy.
3. Nadzieniem z powidła napełniamy wydrążone jabłka.
4. Jabłka układamy w formie do zapiekania i pieczemy w temperaturze 170 stopni do miękkości przez około 20 minut.
Wyciągamy z piekarnika z pomocą rękawicy od: http://ambition.pl.
5. Upieczone jabłka podajemy na gorąco. Smacznego.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
Czas pieczenia zależy od wielkości miękkości jabłek.
Zamiast powidła można użyć dżemu z czarnej porzeczki.
Przepis bierze udział w akcji kulinarnej na Durszlaku: Święta z dbałością.

Czasami piekę jabłuszka z miodem i bakaliami, Twoje są bardzo apetyczne, kusisz:) Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam moją wersję pieczonych jabłek :)
UsuńIzunia szalejesz kochana,same pyszności :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńSuper jabłka <3
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńo rany całe wieki nie robiłam i nie jadłam pieczonych jabłek, zrobiłas mi smaku
OdpowiedzUsuńPolecam upiec :) My uwielbiam i jesienią często goszczą na naszym stole :)
Usuń