Naleśniki z kremem z serka mascarpone i pastą pistacjową.
Na podwieczorek polecam naleśniki z pysznym pistacjowym kremem.Serek mascarpone, trochę kremówki i pasta pistacjowa. Prosto i pysznie. Ciasto na naleśniki można przygotować według własnego ulubionego przepisu. Bardzo polecam.
Poniżej mam dla Was filmik z wykonania.
Zapraszam.
Potrzebujemy:
Na ciasto:
2 jajka
2 łyżki oleju
2 szczypty soli
1 cukier waniliowy
1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka mleka 3,2 %
pół szklanki gazowanej wody
Na krem:
250 g serka mascarpone
70 ml śmietanki kremówki 30 %
2-3 łyżki pasty pistacjowej
Dodatkowo:
okej lub masło do smażenia
cukier puder do posypania naleśników
ewentualnie słodkie dekoracje, ale nie jest to konieczne
Wykonanie pysznych naleśników:
1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto, następnie odstawiamy na około 15 minut żeby odpoczęło.
2. Naleśniki: Po tym czasie smażymy naleśniki z dwóch stron do ładne zrumienienia się na maśle lub oleju. Usmażone naleśniki studzimy.
3. Krem: Serek mascarpone, kremówkę i pastę pistacjową przekładamy do miski, a następnie miksujemy na puszysty krem.
4. Naleśniki smarujemy kremem i zwijany ruloniki, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Można udekorować dowolnie.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Można dać dowolną ilość pasty pistacjowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz