Bardzo pyszna pasta, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i chrzanu.
Pachnąca szczypiorkiem. Robi się ją dość szybko. Pysznie smakuje ze
świeżym pieczywem. Idealna na śniadanie lub kolację. Pastę przyprawiłam czubrycą zieloną od RAFEX .Zapraszam:)
Składniki:
4 jajka
pół pęczka szczypiorku
musztarda do smaku
chrzan tarty do smaku
sól do smaku
2 łyżki majonezu
czubryca zielona do smaku
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy.
3. Jajka mieszamy z majonezem i szczypiorkiem, chrzanem i musztardą według
uznania. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i czubrycą.
4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
5. Smacznego.
Smakowita:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna pasta na kanapki :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką pastę z jajek do chleba :) mniam
OdpowiedzUsuńDzięki Asia:) Ja też uwielbiam:)
UsuńPyszniutka pasta :-)
OdpowiedzUsuń